Διάκριση της Mobile Sound events από το Διδυμότειχο στα Tourism Awards 2024.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Διδυμότειχο 17/4/2024

*(Όλες οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στο τέλος του κειμένου)

Διάκριση της Mobile Sound events από το Διδυμότειχο στα Tourism Awards 2024.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η απονομή των Tourism Awards  στο ξενοδοχείο Grand Hyatt και βραβεύτηκαν οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον Ελληνικό τουρισμό για 11η χρονιά. Τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Στην κατηγορία “DESTINATION  DEVELOPMENT  STRATEGY / ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας  φορέων & επιχειρήσεων” διακρίθηκε η επιχείρηση Mobile Sound events από το  Διδυμότειχο με Bronze Award (3η θέση) στα βραβεία Tourism Awards 2024. Το βραβείο παρέλαβε ο Σωτήρης Μάρκου διοργανωτής του Φεστιβάλ Πολιτισμού RedRiver – Ερυθροποτάμος, συντονιστής του δικτύου ΕΛΞΑΤΕ ΕΒΡΟΣ και μέλος του νέου cluster  Επιχειρηματική Συνεργασία Εναλλακτικού Τουρισμού στον Έβρο.  Η διάκριση που απέσπασε η θρακιώτικη επιχείρηση αφορά το έργο της στον πολιτισμό αλλά και το σημερινό αποτύπωμα που συνδύασε με τον θεματικό τουρισμό του Έβρου. Επένδυσε στην πρωτοβουλία της να δημιουργήσει συνεργατικά σχήματα  με φορείς  και επιχειρήσεις από το  2007 έως σήμερα  για την προώθηση του Έβρου ως ενιαίο τουριστικό  προορισμό στις τοπικές εκδηλώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, στην ίδια κατηγορία της ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των Tourism Awards  έλαβαν Gold Award (1η θέση) το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου και Silver Award (2η θέση) ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Ηράκλειο Μ.A.E.”.

Η Mobile Sound events εκφράζει τις ευχαριστίες της ως εξής “Ευχαριστούμε όλους σας  για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε σε κάθε ετήσια προσπάθεια που κάναμε μαζί, καθώς και την υπομονή σας σε όλες τις δυσκολίες που συναντούσαμε κι ας μην ξεπεράστηκαν κάποιες φορές. Με ειλικρίνεια, επιμονή, υπομονή και εγκράτεια εργαστήκαμε όλοι μας για να είμαστε πιο κοντά στο όραμα. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Εκφράζουμε την εκτίμηση μας και στον πανελλαδικό θεσμό των Tourist Awards που μας επέλεξε με την σημαντική αυτή διάκριση για το έργο μας ανάμεσα σε αξιόλογους φορείς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα”. Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση όπου ο Σωτήρης Μάρκου ακολουθεί επί σειρά ετών βήμα βήμα ένα Business Plan με καινοτόμες προτάσεις και στόχους.  Αξιοποίησε ορισμένα από τα πλούσια περιβαλλοντικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα της περιοχής του βορείου Έβρου, εκμεταλλεύτηκε από νωρίς τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες για την προβολή της περιοχής, εργάστηκε συστηματικά στην οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων προωθώντας τις δικές της δεξιότητες και των συνεργατών της με σεβασμό ενώ επίσης επιμελήθηκε την υποδοχή επισκεπτών από άλλες χώρες προσθέτοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην ελληνική “φιλοξενία”. Ανασυγκροτήθηκε στα νέα δεδομένα της εποχής και απέδειξε την ανθεκτικότητα της ως τοπική επιχείρηση μέσα από δύσκολες περιόδους δείχνοντας τον δρόμο του ελληνικού υπαίθριου τουρισμού στον βόρειο Έβρο και στοχεύοντας παράλληλα την βιωσιμότητα στην ακριτική Ελλάδα. Συμμετείχε ενεργά με στρατηγικές στην δημιουργία νέας προστιθέμενης αξίας συνολικά σε έναν τουριστικό προορισμό για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα, συνέβαλε στην επιχειρηματική ανάπτυξη των γειτονικών επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Κατά την έναρξη της τελετής στην Αθήνα χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και o Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (και πρώην Υπουργός Τουρισμού) Χάρης Θεοχάρης οι οποίοι τόνισαν από κοινού ότι οι διακρίσεις των φετινών Tourism Awards είναι «Οι Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Τουρισμού για το 2024». Ο Υφυπουργός στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην όλο και σημαντικότερη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας και συνεχάρη τους βραβευθέντες για το έργο τους.

Τα Tourism Awards 2024 πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και έχουν επίσης την τιμητική υποστήριξη του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ)».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης  Βαρβάρα Αυδή (Partner & Board Vice Chairman Historic Hotels of Europe, Founder, Yades Greek Historic Hotels) κατά την εναρκτήρια ομιλία της στάθηκε στο κεντρικό θέμα των βραβείων: Ελληνικότητα και Βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής “Αισιοδοξούμε να αφήσουμε ένα καλύτερο αποτύπωμα στις επόμενες γενιές” καθώς επίσης ότι “Το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετοχών αποτελεί και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα αυτού του Θεσμού για τη νέα σελίδα που γράφεται στον Ελληνικό Τουρισμό, ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια διακρίνεται για τις εξαιρετικές του επιδόσεις” ενώ στο τέλος τόνισε “Να τιμήσετε τα βραβεία σας με την προτροπή να συνεχίσουμε να προάγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ήθος, όραμα και αφοσίωση. H Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αφιέρωσαν την Ενότητα Strategy των βραβείων στη μνήμη του Νίκου Σκουλά, που έφυγε πριν μερικούς μήνες από τη ζωή και εκτός από υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΕΟΤ, ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος των Tourism Awards, το 2013.

Στην κεντρική σκηνή της βραδιάς  παρουσιάστηκαν στην οθόνη και έγιναν αναφορές των Silver & Bronze βραβείων ενώ οι Gold βραβεύσεις είχαν την δυνατότητα να κάνουν και μία δήλωση για την εμπειρία τους.  Οι Platinum είναι επιπρόσθετες διακρίσεις που παραδόθηκαν με πολύ υψηλά κριτήρια στην  βαθμολογία. Τιμητικά Βραβεία δόθηκαν:

-Στη Βικτωρία Καρέλια, Πρόεδρο επί μακρόν του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και Ιδρύτρια του Μουσείου-Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών στην Καλαμάτα για τη συνεισφορά της στον Πολιτισμό της Ελλάδας. H Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, έργο ζωής της κυρίας Καρέλια συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών στην Καλαμάτα.

-Στην Σοφία Στάικου, για τη συνεισφορά της στον Πολιτιστικό Τουρισμό και Οινοτουρισμό της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα, επί προεδρίας της στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, είναι η δημιουργία ενός πρότυπου δικτύου εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, η συνεισφορά των οποίων υπολογίζεται σε πάνω από δέκα εκατ. ευρώ στην εθνική οικονομία.

-Στην Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

-Στον Νίκο και τη Νίκη Κουτσιανά για τη συμβολή  τους στην καινοτόμα βιώσιμη επιχειρηματικότητα και αναγεννητική οικονομία. Σύζυγοι και συνοδοιπόροι υιοθέτησαν τη βιωσιμότητα ως τρόπο ζωής, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας με κοινωνική υπευθυνότητα. Το βραβείο προλόγισε ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης.

Τέλος, απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση στον Θεοφάνη Παπαγεωργίου για τη Φωτογραφική Έκθεση Μνήμες (Επετείων) στο Ιστορικό Νεκροταφείο Καλαβρύτων που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στις 13/12/1943.

Παρουσιαστές της βραδιάς των Tourism Awards 2024 ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής. Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από επιτροπή η οποία απαρτίζεται τουλάχιστον από 45 κριτές (πανεπιστημιακούς, experts, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του τουρισμού). Κάθε υποψηφιότητα αξιολογήθηκε σε βάθος με μελέτη μηνών και ανάλογη βαθμολογία για την Πληρότητα & Ποιότητα της Υπηρεσίας, του Έργου ή του Προϊόντος, τα Αποτελέσματα & Οφέλη που Προέκυψαν, την Καινοτομία & Διαφοροποίηση από τον Ανταγωνισμό και την Συνεισφορά στην Αναβάθμιση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος. Σημαντικό είναι ότι, κανένας κριτής δεν γνωρίζει κατά την διαδικασία των προηγούμενων μηνών ποιοι άλλοι κριτές ανήκουν στην ίδια ομάδα αξιολόγησης των βραβείων, για λόγους διατήρησης της ανωνυμίας και για τη διασφάλιση της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των επίσημων αποτελεσμάτων.

www.mobilesound.gr, www.redriver.gr, www.elxate-evros.gr