ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου “ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER”

Στην αγκαλιά των Βράχων… ανθίζει ο πολιτισμός!

Λίγα λόγια…

Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την Θράκη και πραγματοποιείται στο Διδυμότειχο του Νομού Έβρου μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Το 2007 η διοργάνωση κατέθεσε στο Δήμο Διδυμοτείχου για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη πρόταση με σκοπό τη δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού με στόχο την προσέλκυση τοπικού τουρισμού και όχι μόνο. Η αρχική ιδέα ήταν να πραγματοποιούνται δράσεις εναλλακτικού τουρισμού και εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο, δίπλα στο ποτάμι, το κάστρο, τα μνημεία, το δάσος και με επέκταση στην επαρχιακή περιοχή με το φυσικό κάλος.

Το 2008 με ομόφωνη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου δόθηκε η πρώτη νόμιμη άδεια για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή Αγία Μαρίνα, Ερυθροποτάμου του Διδυμοτείχου.

Με ιδιωτικές χορηγίες και με τις συνεργασίες των τοπικών φορέων κι όχι μόνο,  το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ- REDRIVER πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Η συμμετοχή των συλλόγων καθώς και η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη και έτσι ξεκίνησε να γίνεται πράξη κάθε χρόνο.

Σήμερα, οι κάτοικοι συμμετέχουν ενεργά και έχουν ταυτίσει την υπαίθρια περιοχή του Ερυθροποτάμου με το πολιτιστικό εγχείρημα και τις δράσεις του φεστιβάλ. Ο θεσμός του REDRIVER αποτελεί ένα brand της περιοχής με σύνθετες μορφές τουρισμού και πολιτισμού. Έχει συνεργασίες κι από γειτονικές χώρες όπως την Βουλγαρία και Τουρκία.

Βασικό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ότι, αντλεί τις ιδέες των δράσεων  από την  πολυπολιτισμικότητα της πόλης του Διδυμοτείχου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο και περισσότερα μνημεία κάθε χρονιά  και οργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις με θέαμα, μουσική, χορό, τέχνες κ.α..

Κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων του Red River είναι ο Βράχος στο λόφο Καλέ του Βυζαντινού Κάστρου, δίπλα στον Ερυθροπόταμο, όπου τις τελευταίες μέρες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κοντά στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας με συναυλίες αλλά και με θρησκευτικό εορτασμό.

Ταξίδεψε σε τόπο φιλόξενο με ιστορία!

 

*Η σελίδα δημιουργήθηκε το 2007, από τότε ανανεώνεται συχνά.